Beste Wake Up Light van 2022

Ben je op zoek naar de beste wake up light van 2022? Ontdek de samengestelde top 10 aan wake up light wekkers.

Goede nachtrust is enorm belangrijk. Overdag heb je veel te doen: studeren, kids naar school brengen, werken, noem maar op. Je hebt je energie nodig om de hele dag vol te houden.

Waar men vaak echter weinig over nadenkt, is hoe belangrijk het is om goed wakker te worden. Half ‘slaapdronken’ je bed uit rollen kan wel een paar dagen, maar elke dag is het niet gezond. Je lichaam wordt te sloom wakker om dan écht energiek de dag te beginnen.

Daarnaast hebben heel veel mensen last van een ‘winterdip’. Enorm begrijpelijk, ik heb het zelf ook. De dagen zijn deprimerend, omdat het zo kort licht is. In het donker naar werk en in het donker weer thuis. Je lichaam krijgt weinig Vitamine D binnen door minder zon-uren.

Voor al deze problemen is er een oplossing: een wake up light ofwel een lichtwekker! Met zo’n wake up light wekker krijg je ‘s ochtends bij het wakker worden meer zon-licht via de wekker. Je lichaam wordt beter wakker en de dagen lijken minder somber.

Er zijn al enorm veel wake up light wekkers in de markt. Wij helpen jou kiezen voor de beste wake up light van 2021 en 2022. Start met wekkers vergelijken en kies degene die bij jou past.

Beste wake up light

De beste wake up light van 2022.

Philips HF3531/01 Wake Up Light

1 TOPSTIJGER! Beste keuze: Prijs-kwaliteit verhouding.

Ben je op zoek naar de allerbeste wake up light van 2021 en 2022? Zoek je een lichtwekker die een goede prijs-kwaliteit verhouding heeft en veel leuke opties bevat? Dan is de Philips HF3531/01 de beste keuze voor jou.

De allerbelangrijkste feature van deze wekker is: het rood-orange-geel licht. Hierdoor kan de lichtwekker énorm goed de zonsopgang nadoen.

Naast de geweldige manier van wakker worden met het juiste licht, heeft deze wake up light ook 7 wekgeluiden. Wordt dus naast het licht rustig wakker met fluitende vogels, piano geluiden of zen-muziek. Of met de radio-functie 😉.

Als afsluiter: Je kunt 2 wekkers instellen voor jou én je partner, er zit een nachtlicht-functie op en een USB-plek waarmee je je telefoon kunt opladen.

Kortom: Een geweldige en volledige lichtwekker waar je de winter makkelijk mee door komt.

P.S. de HF3531 en HF3532 zijn praktisch hetzelfde, dus klik vooral door naar je favoriete retailer en kies deze wake up light.

Dubbele wekker instellen
  Radio functie en 7 wekgeluiden
  20 lichtkleuren, rood-orange-geel
  Batterijfunctie wanneer de stroom eraf ligt

Philips HF3520/01 Wake Up Light

2 Beste keuze voor: Nét een betere prijs dan de #1 wake up light.

Wat opvalt aan deze wake up light: De lichtkleuren van de lichtwekker zijn rood-orange-geel. Hierdoor kan de wekker een enorm mooie zonsopgang en -ondergang nabootsen. Want ja, deze lichtwekker heeft ook de mogelijkheid om een zonsondergang na te doen, waardoor je ook nog eens goed in slaap komt.

Deze lichtwekker heeft zo’n 20 helderheidsinstellingen, waardoor je zonsopgang en -ondergang erg geleidelijk en natuurlijk gaat. Mooi om te zien hoe soepel de transitie van licht gaat binnen de 20 opties. Je hebt bijna niet door dat het ‘maar’ 20 verschillende kleurtjes licht zijn achter elkaar.

P.s. De Philips HF3520 en HF3510 zijn praktisch hetzelfde, dus daarom zijn beide modellen onder dit kopje geplaatst. Elke retailer heeft een apart assortiment, dus zo vullen we deze lijst goed aan door de HF3510 modellen onder de HF3520 te schalen.

  5 wekgeluiden
  20 lichtkleuren
  Heeft een radio functie
  Heeft ook een zonsondergang functie
  Niet te koppelen aan je telefoon
  Geen batterij functie wanneer je de stekker uit het stopcontact trekt

Philips HF3654/01 Wake Up Light

3 Beste keuze voor: Volledig en erg uitgebreid.

Zoek je een wake up light waar je alles erop-en-eraan hebt? Waar je wat meer voor betaalt, maar veel meer functies hebt en jou perfecte slaap kan verzorgen? Dan heb je de HF3654/01 of HF3650/01 nodig.

Dit is de absolute Ferrari onder de lichtwekkers. Er zitten meer functies op om je tot relaxen te brengen tijdens je dag, zoals de Relaxbreathe functie. Rood-orange-geel lichtkleuren om de zon goed te kunnen simuleren. 10 verschillende wekgeluiden waar je uit kunt kiezen. Ga zo maar door.

Persoonlijke favoriete functies zijn de volgende: zacht nachtlampje, auxkabel om je telefoon aan te koppelen, geluidjes om in slaap te vallen. Het enige wat deze wekker mist, is een koppeling via bluetooth of Wi-Fi. De nog duurdere versie heeft bijvoorbeeld nog een integratie met de Philips app.

Al met al een erg volledige wake up light. Veel opties, maar ook een stuk duurder dan gemiddeld. Ontdek hier onze review van de Philips Somneo.

  10 wekgeluiden
  20 lichtkleuren
  Aux-plugin voor je telefoon
  Is ook een nachtlampje en radio
  Batterij functie wanneer je de stekker uit het stopcontact trekt
  Heeft ook een zonsondergang, relaxbreathe en slaap muziek functie
  Prijzig
  Niet te koppelen aan je telefoon via bluetooth of Wi-Fi

Philips HF3506/05 Wake Up Light

4 Beste keuze: Goedkoop.

Heb je behoefte aan een wake up light die wat goedkoper is? Hoef je niet heel veel opties op de lichtwekker te hebben? Dan is de Philips HF3506/05 de beste keuze.

Zoals aangegeven: op deze lichtwekker zitten wat minder functies dan de Philips HF3520. Het licht op deze wekker is bijvoorbeeld geel in plaats van rood-orange-geel. Hierdoor is het toch nét wat minder een echte zonsopgang.

Deze lichtwekker bevat uitsluitend een zonsopgang functie, dus geen zonsondergang. Wel zit er een FM-radio functie op de lichtwekker. Plus de mogelijkheid om tussen 2 wekgeluiden te kiezen. Niet veel, maar niet het minste van alle wake up lights.

Concluderend is het een goedkopere wekker waar minder opties op zitten, maar als nog goed kan functioneren als lichtwekker.

  Goedkoop
  2 wekgeluiden
  10 lichtkleuren
  Heeft een radio functie
  Geel licht
  Geen zonsondergang functie
  Niet te koppelen aan je telefoon
  Geen batterij functie wanneer je de stekker uit het stopcontact trekt

JBL Horizon Lichtwekker

Beste keuze: Radio en lichtwekker in één.

Zoek je een goede radio met een lichtwekker functie? Zoek dan niet verder, want de JBL Horizon is perfect voor jou.

JBL staat natuurlijk erg bekend om de geweldige speakers en andere muziek tools. En dat hebben ze goed geïntegreerd in de JBL Horizon. Deze lichtwekker heeft namelijk erg goed geluid, waardoor je de wekker goed als radio kunt gebruiken. DIt in combinatie met de sluimerende lichtfunctie, is het een mooie wekker in de ochtend.

Het nadeel van de JBL Horizon ten opzichte van de overige wake up light wekkers in deze advieslijst: Je kunt de lichtinstellingen niet aanpassen, er zit geen zonsondergang functie op, het licht is geel.

Als je het mij vraagt is deze lichtwekker goed wanneer je eerder een radio zoekt dan een wake up light. En wanneer je écht behoefte hebt om ‘s ochtends goed wakker te worden, dan wordt deze afgeraden.

  Erg goede radio
  wake up light functie
  Geel licht
  Geen zonsondergang functie
  Niet te koppelen aan je telefoon
  Geen batterij functie wanneer je de stekker uit het stopcontact trekt

DistinQ Wake-Up Light

6 NIEUW Wekkerradio met dubbele wektijd

Nieuw binnen in ons overzicht is de DistinQ Wake-Up Light. Deze is speciaal ontworpen om een gezond(er) slaapritme te creëren. De Wake-up Light helpt je om te ontspannen, goed te slapen én energiek wakker te worden. Met de wekkerfunctie wordt het licht vóór je wektijd geleidelijk sterker; je wordt op een natuurlijke manier wakker.

Groot voordeel ten opzicht van andere wekkers is dat er twee wektijden ingesteld kunnen worden.  Ideaal wanneer je bijvoorbeeld een week- en weekendalarm wil instellen, wanneer jij en je partner op verschillende tijden opstaan óf wanneer je een dubbel alarm wil stellen.

  Goede radio
  De zonsopgangsimulatie zorgt dat je energiek ontwaakt
  Goede bouwkwaliteit
  Niet te koppelen aan je telefoon
  Geen kleurkeuze, alleen beschikbaar in wit

Wake up light consumentenbond

Het is erg begrijpelijk dat je op zoek bent naar een wake up light die de consumentenbond heeft aangedragen. Helaas heeft de Consumentenbond geen beste koop wake up light gemaakt.

Radar heeft wel een uitzending gedaan over het vervangen van een lampje in de wake up light lichtwekker, maar daarin werd geen advies gegeven welke lichtwekker het beste is.

We vertrouwen erop dat ons bovenstaande onafhankelijke advies jou alsnog op weg kan helpen om de juiste lichtwekker te kopen.

Beste wake up light top 10

de beste wake up light wekkers van dit moment.

# Wake Up Lights Lichtkleuren Zonsopgang én -ondergang? Uniek?
1. 20 Ja Beste prijs-kwaliteit
2. 20 Ja Enorm uitgebreid
3. 20 Ja Enorm veel opties
4. 10 Nee Best goedkoop
5. 10 Nee Low budget
6. 10 Nee Goede radio
7. 10 Nee Goede radio
8. 20 Ja Bluetooth functie
9. 20 Ja Nachtlamp functie
10. 10 Nee Goedkoop

Wake up light vergelijken

Je bent op zoek naar een wake up light, maar komt verschillende modellen tegen die erg op elkaar lijken. Daarbij lopen de prijzen ook nog eens uiteen van 50 tot 200 euro. Waar zitten nou de verschillen in bij de lichtwekkers? Lees hieronder verder om te zorgen dat je niet overbodig een duurdere lichtwekker kiest, maar uitsluitend kiest voor functies die waarde toevoegen waar je behoefte aan hebt.

Wake up light verschillen

Leveranciers als Philips en Medisana bieden dus meerdere lichtwekkers aan om natuurlijk wakker te worden. Deze wekkers heten “wake up light” . Tussen de modellen die zij maken, zit dus een verschil in functies. Daarnaast maakt dat de verschillen in innovaties en functies ook een verschil creëert in verkoopprijs. Je betaalt natuurlijk meer voor een product waar meer functies op zitten.

 • Laagste prijsklasse

Laten we de Philips HF3506/20 van zo’n 65 euro eens als voorbeeld nemen. Dit model valt in de lage prijscategorie van de lichtwekkers.

 • Midden prijsklasse

En wanneer we kijken naar een middenklasse qua prijs, dan is de Philips HF3531/01 voor zo’n 100 euro het perfecte voorbeeld.

 • Hoogste prijsklasse

Voor de hogere prijsklasse nemen we het Philips HF3650/01 als voorbeeld.

Overeenkomsten wake up light wekkers laagste en middelste prijsklasse

Veel functies zitten op beide modellen:

 1. Afspeelmogelijkheden
 2. Stroomvoorziening
 3. Tijdweergave
 4. Stijl en aantal speakers
 5. Snooze-functie
 6. Garantietermijn

Verschillen wake up light wekkers laagste en middelste prijsklasse

Als we kijken naar de verschillen tussen de laagste en midden prijsklasse, dan zijn er een aantal opmerkelijke verschillen te zien.

 1. Op de goedkopere variant zit in tegenstelling tot de duurdere variant geen sleeptimer.
 2. De goedkopere variant is compacter en bijna 4 keer zo licht.
 3. Middenklasse variant bevat zoemer alarmtype, de lagere prijsklasse alleen wekken met licht en radio.
 4. Bij de middenklasse kan het volume aangepast worden, de lagere prijsklasse heeft een oplopend volume.
 5. De duurdere variant komt met 1 wekgeluid meer.

Extra functies duurste model bovenop lage- en middenklasse lichtwekker

 1. Door het toenemende alarmvolume ontwaak je geleidelijk
 2. De wekker is voorzien van een ingang om je telefoon op te laden
 3. Meerdere wektijden
 4. Schermverlichting en touchscreen
 5. 10 keer zoveel wekgeluiden
 6. Een gekleurde simulatie van rood via oranje naar geel
 7. Zonsondergang simulatie om in slaap te vallen
 8. Opladen van bijvoorbeeld je mobiele telefoon
 9. Audio input via 3,5mm mini-jack ingang

Met deze functies heb je de crème de la crème van de lichtwekkers naast je bed staan. Erg volledige wekker met vette functies.

Kijk dus vooral naar wat een must-have is voor jou en wat een nice-to-have is. Mocht je bijvoorbeeld veel verschillende functies niet nodig vinden of ben je niet bereid een paar tientjes meer voor een hogere prijsklasse te betalen, dan is het advies om een lichtwekker uit de middenklasse te nemen.

Veelgestelde vragen over wake up lights

Lees welke veelgestelde vragen er spelen bij andere consumenten en ontdek ons advies.

Wat is een goede wake up light?

De wake up lights van Philips komen als beste uit de test. Daarbij is o.a. gekeken naar de prijs, het type licht dat uit de lichtwekker komt, de wekgeluiden die beschikbaar zijn en overige innovaties bij op de wake up light zitten.

 

Welke wake up light is de beste?

De beste wake up light van 2022 is: de Philips HF3531/01. Dit komt door de goede prijs-kwaliteit verhouding. De nagebootste zonsopgang is erg goed (rood-orange-geel kleuring) en de wijze waarop je kunt personaliseren met je wektijd en -geluiden zijn erg prettig.

 

Welke verschillen zijn er in wake up lights?

De grootste verschillen tussen wake up lights zit met name in hoeveel innovaties er op de wekker zitten en de wijze waarop je kunt personaliseren. De goedkoopste wake up light heeft nagenoeg geen aanpassingsmogelijkheden, waar de duurste wake up light zelfs een APP heeft om bijvoorbeeld je wekker mee te zetten.

 

Werkt een wake up light?

Dit is afhankelijk van je doel. In mijn geval werkt de wake up light om: 1. eerder wakker te worden, 2. beter wakker te worden en 3. met meer energie in de ‘herfst en winterdagen te leven.

 

Hoe lang blijft een wake up light te gebruiken?

Afhankelijk van gebruik of merk. Je kunt de wake up light minder lang gebruiken naarmate je er lomp mee om gaat. Over het algemeen moet een wake up light wel meer dan 2 jaar te gebruiken zijn.

We hebben producten getest en reviews gelezen om tot bovenstaand advies te komen. Is het toch nog niet gelukt om jouw wake up light te vinden? Ontdek eens de onze Philips wake up light pagina, de top 10 van bol.com of de top 10 van coolblue om alsnog jouw lichtwekker te vinden.