Philips Hue Go Review

Je bent op zoek naar een smart lamp. Eentje die makkelijk te gebruiken is en leuke, extra innovaties heeft. Maar past de Philips Hue Go dan bij jou?

Omdat je op zoek bent naar de Philips Hue Go draadloze lamp, weet je al een beetje wat je wilt. Je bent alleen op zoek naar advies of deze draagbare lamp wat voor jou is. Plus.. hoe de Hue Go precies werkt en welke vette dingen je er mee kunt doen..

Op deze pagina kun je de belangrijkste informatie over de Philips Hue Go vinden. Wat de voor- en nadelen zijn, waar(-mee) je de Hue Go kunt gebruiken en in welke situatie deze lamp bij jou zou passen.

Philips Hue Go Review

Eerste blik op de Philips Hue Go

Volgens mij is het veilig om te zeggen dat deze smart lamp echt prachtig is. Een echte sfeermaker die je niet zo snel uitsluitend op je slaapkamer wilt hebben liggen.

De Philips Hue Go is een leuk formaat lamp dat weinig weegt en heel makkelijk te verplaatsen is. Het formaat is super prettig om de lamp in een kast te hebben staan. Maar het is ook een leuk formaat om op je tafel te zetten, even mee te nemen in de kamer of iets dergelijks. Maar het is ook geen enorm grote lamp, dus wees er wel bewust van dat de Hue Go aan de ‘klein = fijne’ kant zit.
Nogmaals: Het gewicht helpt enorm om ‘m even mee te sjouwen.

Op eerste blik is de lamp echt prima om te zien zonder dat ‘ie aan staat. Dat is ook belangrijk, want het is niet altijd donker buiten en dus hoef je de lamp niet altijd aan te hebben. En wanneer de lamp aan staat… geweldig apparaat. De lamp is he-le-maal af te stemmen op jouw situatie, doordat je de kleuren heel gemakkelijk kunt aanpassen.

Review: Lamp is relatief klein, maar wel prima van grootte. Uiterlijk van de lamp is goed, wanneer deze aan en uit staat.

Draagbaar en draadloos te gebruiken

Hierboven werd het eigenlijk al kort aangestipt. De Philips Hue Go kun je volledig draagbaar en draadloos gebruiken. Nu hoor ik je denken.. Een draagbare lamp? What’s new? Dat is helemaal niets nieuws. Snap ik, we hebben al meer dan een eeuw zaklampen, dus waarom is het zo bijzonder?

Een draagbare en draadloze smart lamp is echter best uniek voor een sfeervolle tafellamp.Omdat het geen ‘normale’ lamp is en meer dan 16 miljoen kleurenopties hebt op de lamp. is het juist een enorme aanvulling dat de Hue Go draadloos is. Je kunt ‘m gerust meenemen naar het terras achter zodat je wat sfeerverlichting hebt, of naar andere plekken waar het donker is.

De Philips Hue Go kun je zeker wel een paar uur gebruiken op de accu die in de lamp zit. Het is aan te raden om de lamp overdag gewoon ‘aan het stroom’ te leggen, aan de kabel die bijgeleverd wordt. Zo kun je tussentijds of ‘s avonds volop genieten van de draagbare functionaliteit.

Review: Draadloos de lamp gebruiken wordt vooral een unieke ervaring wanneer je deze aan je Philips Hue set koppelt. Draagbare functionaliteit is erg prettig.

Philips Hue Go met of zonder bridge?

Een belangrijke vraag die komt kijken bij de aanschaf van de Hue Go lamp is: “Is de Philips Hue Go zonder bridge te gebruiken?” Het antwoord is: Ja. De smart lamp is gewoon te gebruiken zonder bridge, maar zonder hue bridge heb je wel beperkte functionaliteiten beschikbaar van de lamp.

De Hue Go kun je vrij gemakkelijk met de ‘grote knop’ aan de achterkant van de lamp bedienen. Het werkt erg intuïtief en de knop is makkelijk te vinden, ook wanneer je niet naar de lamp kijkt. De knop op de smart lamp is met name te gebruiken om de lichtstanden aan te passen. Je kunt de lamp er natuurlijk ook aan en uit mee zetten.

Om de Philips Hue Go te bedienen met je telefoon of andere smart devices, heb je een Philips Bridge nodig en een stabiele Wi-Fi verbinding. Je kunt de lamp gemakkelijk toevoegen aan je Hue set-up middels de Hue App. Vervolgens is je smartlamp te gebruiken middels je app, of bijvoorbeeld met een Google Home via voice!

Philips Hue Go bedienen

Het werd al kort benoemd, maar… 16 miljoen verschillende kleuren. Dat is wat je met deze lamp kunt instellen. Nu zijn er verschillende manieren om deze lichten te triggeren. Philips heeft al verschillende mooie mood opties voor je gemaakt, waar je gebruik kunt maken van een mix aan kleuren die bij je mood passen.

7 default standen via knop op de lamp

Er zijn dus al zeven mood opties te vinden op de lamp, die erg makkelijk te triggeren zijn. Om door deze default-moods heen te gaan, moet je de lamp aanzetten en kort het knopje aan de achterkant indrukken. Vervolgens kun je per klik op de knop switchen tussen de verschillende licht effecten. Wat vet is aan deze standen, is dat de kleuren tijdens de stand wisselen. Dus in de mood krijg je kleuren die bij het thema passen.

Je kunt met deze optie kiezen tussen:

Warm white light

Een mooie, warm gele kleur van de lamp. Perfect om mee wakker te worden en je dag mee te beginnen.

Philips Hue Go lichtstand warm white light
Natural white light

Erg fel, wit licht. Handig om te gebruiken bij je ochtend-routine. Voor de make-up of om te helpen je lenzen in te doen.

Philips Hue Go lichtstand natural white light
Cozy Candle

De lamp staat ‘amper’ aan met deze kleur wanneer het buiten licht is. Maar als het donker is, geeft deze stand een warme ambiance door de kleur oranje rood. Lekker met een bakkie koffie en een krantje erbij.

Philips Hue Go lichtstand cozy candle
Meditation

Mijn persoonlijke favoriet. Lichtblauwe kleur, met een beetje een groen-tint. Erg vrolijk en enorm relaxend. Fijn voor bijvoorbeeld yoga of op andere momenten dat je je wilt concentreren zoals met het lezen van een boek.

Philips Hue Go lichtstand meditation
Enchanted Forest

Leuke, groene kleur die past in de lente en zomer. Chill wanneer de bloemen in de tuin uit lopen. Erg mooie aanvulling in je kamer.

Philips Hue Go lichtstand enchanted forest
Night Adventure

Je raad het al, beetje een romantische kleur. Goed voor ‘s avonds in de slaapkamer.. 😉

Philips Hue Go lichtstand night adventure

Zelf kleuren bepalen via knop op de lamp

Hoewel ik deze afraad, kun je zelf ook je kleuren kiezen en mixen. Om deze optie te activeren, moet je de knop twee keer indrukken en vasthouden. Vervolgens moet je de lamp los laten op de kleur die je wilt.

Het makkelijkste is gewoon om één van de default-lichtstanden te kiezen. De 7 standen geven in mijn geval altijd voldoende ruimte in kleur waar ik interesse in heb.

Aanpassen met Philips Hue app

En nu komen we bij de meest voorname reden om de Philips Hue Go te kopen. Je kunt namelijk deze smart lamp koppelen aan je Philips Hue app. Om vervolgens deze lamp, samen met alle Philips lampen in je smarthome pakket af te stemmen op één kleur. Dat is echt een enorme toevoeging aan je woning en thuiservaring.

Weet dus dat je met de Philips Hue app ook deze smart lamp op 16 miljoen verschillende kleuren kunt zetten, samen met alle lampen die je van Philips al in huis hebt. Eén integrale plek om de kleur te bepalen, zelfs voor deze draadloze en draagbare smartlamp. Enorm handig en fijn.

Voor deze optie heb je dus de Philips Bridge nodig om de smart lamp aan je Hue app te koppelen (echt een aanrader!!).

Review: Je haalt het maximale uit je Philips Hue Go lamp wanneer je ‘m koppelt aan je Hue app.

Philips Hue Go als wake up light

En nu komen we op de plek waar onze website voornamelijk om draait: lichtwekker en wake up light lampen. Mensen hebben gewoon behoefte om goed wakker te worden. Met een wake up light lukt het je om veel natuurlijker wakker te worden, doordat je wakker gemaakt wordt door een ‘replica’ van de zon.

Philips excelleert enorm in licht-opties en prachtige innovaties op lampen, zo ook met de Philips Hue serie. Je kunt de Philips Hue Go gebruiken als wake up light. Enorm fijn, want dan hoef je niet perse meer een lichtwekker te kopen.

Het is enorm simpel om de Hue Go in te stellen als wake up light. Je kunt namelijk een ‘routine’ toevoegen in je Philips Hue app. Met de routine ‘wakker worden’ kun je deze draagbare smart lamp sluimerend aan laten gaan, met zonsopgang kleuren.

Helaas heb je ook voor deze optie een Philips Bridge nodig. Het kost je maar zo’n 50 euro, maar dan haal je véél meer uit je Hue Go.

Review: Lamp is goed te gebruiken als wake up light. Mist wel de functionaliteit ‘tijd’ op de lamp, maar stoort niet wanneer je je telefoon dichtbij hebt.

Philips Hue Go Kopen: Positief Advies

Heel concreet: Positief advies om de Philips Hue Go te kopen. Een geweldige, draadloze lamp waar je gemakkelijk het licht kunt personaliseren.

Functionaliteiten

  Voelt licht en fijn in de hand.
  Draadloos en draagbaar te gebruiken.
  Makkelijk te gebruiken in Philips Hue app.
  Accu houdt het langer vol dan geschreven in het boekje (>3 uur).
  Fijne ‘default’ lichtstanden die in de meeste sferen goed te gebruiken zijn en zelf rouleren in de thema-kleur.
 Je hebt een Philips Hue Bridge nodig voor Hue app functionaliteit.

Prijs

  Voor de hoge kwaliteit, valt de prijs erg mee.
  Relatief kleine lamp voor die prijs.

Specificaties Philips Hue Go

Hieronder staan nog enkele specs van de Hue Go.

Belangrijkste specificaties

Draadloos? Ja, o.a. te gebruiken via Wi-Fi
Batterijduur <3 uur
Grootte  15 cm lang, 15 cm breed, 7,9 cm hoog
Kleur wanneer uit Wit
Kleur opties wanneer aan Kiezen uit 16 miljoen kleuren. En 7 fijne default-lichtstanden aan kleuren die bij je mood passen
Gewicht 900 gr
Accessoires Quick Start Guide boekje, oplaad kabel
Overige technische specificaties Range 100 V–240 V, 50-60 Hz, 24V, aantal lampen in de lamp zelf is 1, Wattage per lamp is 6 W, Lumen output is 300 lm, LED, tot 20.000 uur te gebruiken
Bijzonderheden Draagbare smart lamp. Bestuurbaar in aanpassing van kleuren en aan & uit via knop op de lamp en via de Hue app